Servicedesk en contact

Contactgegevens

servicedesk@cirkl.nl (hulp en vragen)

info@cirkl.nl (algemeen)

Postadres

Cirkl B.V.
Postbus 4042
2980 GA RIDDERKERK

 

 

Vragen & antwoorden voor woningzoekers

Wat is Cirkl?

Cirkl is een platform dat woningzoekers de mogelijkheid biedt om in een markt met weinig aanbod, inzage te krijgen in méér woningaanbod dat niet via de reguliere huizensites te vinden is. Het gaat hierbij om woningaanbod van andere woningzoekers.

Dit doet Cirkl vanuit de collectiviteitsgedachte, namelijk: in ruil voor inzage in het woningaanbod van andere ‘collega-zoekers’, presenteert een woningzoeker ook exclusief via Cirkl zijn eigen woning. Dat is dus de belangrijkste voorwaarde om toegang te krijgen ons platform.

Hoe werkt Cirkl?

Iedere woningzoeker met een eigen woning kan deelnemen aan Cirkl. Dit is een niet-openbaar platform. Op uitnodiging van een aangesloten makelaar, kun je een account aanmaken dat gekoppeld is aan deze makelaar. Vervolgens voert de zoeker een woonwens in.

Voordat Cirkl op basis van deze woonwens gaat matchen met passende woningen, wordt de woningzoeker gevraagd om zijn eigen woning te presenteren (dit zal je makelaar voor je doen) zodat deze kan worden gematcht met de zoekprofielen van anderen. Zodra de woning ingevoerd en gepubliceerd is, kan de zoekers starten met het matchen op basis van zijn eigen zoekprofiel.

Wat kost Cirkl?

Cirkl werkt op basis van No-cure/No-pay. Oftewel, heb je geen resultaat, dan betaal je ook niets. Een account bij Cirkl en alles wat daarbij hoort, is geheel gratis.

Daarna kun je onbeperkt zoeken. Ook de presentatie van je eigen woning is geheel gratis. Pas zodra je een woning vindt en ook daadwerkelijk koopt, brengt Cirkl de succes-fee in rekening bij je makelaar.

Vraag je makelaar naar de kosten en de voorwaarden van Cirkl en zijn eigen dienstverlening.

Hoe voorkom ik dat ik zonder woning kom te zitten?

In de huidige markt wachten alle woningzoekers op elkaar. Ze kopen eerst en verkopen dan pas. Maar dat is met Cirkl niet nodig. Daar koop en verkoop je tegelijkertijd en dat hoeft geen probleem op te leveren.

Je kunt je woning namelijk aanbieden onder de voorwaarden die jij kiest. Dat kan zijn bijvoorbeeld dat je alleen verkoopt:

  • Onder voorbehoud dat je zelf een nieuwe woning hebt gevonden
  • Binnen een bepaalde termijn dat je zelf wilt zoeken. Bijvoorbeeld binnen 3 of 6 maanden
  • Of gewoon direct zodra iemand een goed bod doet

Kies dus die voorwaarde waarbij jij je het beste voelt. Zo voorkom je dat je moet verhuizen naar een tijdelijke woning of erger nog, zonder huis komt te zitten.

Meer zekerheid met een makelaar
Omdat dit proces van zoeken, kopen en verkopen goed op elkaar moet aansluiten, is het maar goed dat je samenwerkt met een makelaar. Zo voorkom je dat je eventueel fouten maakt. Bovendien verdient een professionele begeleiding bij de aan- en verkoop van een huis zich vaak dubbel en dwars terug.

Wat is het voordeel om te zoeken via Cirkl?

Ben je actieve woningzoeker? Hoe vaak heb jij al achter het net gevist? De kans is groot dat je in de huidige markt behoorlijk gefrustreerd bent geraakt bij het zoeken naar een woning. De reden is eenvoudig: het aanbod is veel te beperkt en iedereen zit op iedereen te wachten.

Met Cirkl doorbreken we dat. En het voordeel voor jou: als serieuze woningzoeker krijg je in één klap toegang tot veel meer woningen om uit te kiezen. Dat is toch wat je wil?

Wat is het voordeel om mijn huis te verkopen via Cirkl?

Je woning via Cirkl aanbieden heeft een aantal grote voordelen:

  • Je woning staat niet direct publiekelijk te koop. Sommige verkopers vinden het prettig om hun woning minder zichtbaar te koop te zetten.
  • Op Cirkl zitten alleen serieuze kopers: een bezichtiging van je woning, vraagt best veel van je. Je huis moet netjes zijn en liefst nog gestyled. Bovendien moeten je huisgenoten niet thuis zijn. Kortom, best een ‘ding’. Je wil dat niet doen voor fun-shoppers. Bij Cirkl kennen we die niet, want woningzoekers zijn zelf ook verkopers en zijn actief en serieus op zoek.
  • Een woning plaatsen op de bekende woningsites kan soms best kostbaar zijn. Bij Cirkl is dat geheel gratis! Zo bespaar je dus ook nog eens in de kosten.

Wat gebeurt er als ik geen woning kan vinden via Cirkl?

We zijn een nieuw platform en doen ons best om zo snel mogelijk zo veel mogelijk zoekers (en dus ook aanbieders) op het platform te krijgen. Maar het kan zijn dat je in de eerste maanden na de lancering in maart 2021 nog niet zoveel woningen kunt vinden. Door zelf Cirkl zoveel mogelijk bij vrienden en familie onder de aandacht te brengen, help je dus ook jezelf. Want hoe meer mensen meedoen, des te meer woningaanbod er op Cirkl beschikbaar wordt.

Maar geduld is een schone zaak en zal zeker beloond worden. En wil je na een aantal maanden toch stoppen, dan kan dat ook. Zonder dat je ergens aan vast zit.

Bekijk onze gebruiksvoorwaarden >

Kan ik ook zonder mijn woning aan te bieden op Cirkl/als starter toegang krijgen?

Ben je starter op de koopwoningmarkt? Ook dan is er plaats voor je op Cirkl. Maar we kunnen je dan helaas niet direct toegang geven tot het aanbod.

Als starter kun je gewoon een gratis Cirkl-account aanvragen bij je makelaar. Tijdens het aanmeldproces krijg je vanzelf de vraag of je ook een woning gaat aanbieden. Doe je dat niet, dan kom je op een wachtlijst bij Cirkl. Wij kijken of er op basis van jouw woonwens voldoende aanbod te vinden is. Naarmate Cirkl meer woningaanbod heeft, kunnen we meer starters toelaten.

Wij moeten deze werkwijze gebruiken omdat er veel starters op de markt zijn en het aanbod van starterswoningen soms erg beperkt is. Om teleurstellingen te voorkomen, werken we daarom met een wachtlijst. We hopen dat je daar begrip voor hebt.

Lees meer over de mogelijkheden voor starters op Cirkl >

Mag ik mijn woning ook op sociale media plaatsen als deze ook op Cirkl staat?

Cirkl werkt alleen als woningen exclusief op het platform te koop staan. Dus nergens anders. Daarom stellen we in onze voorwaarden dat zowel makelaars als particulieren een woning nergens anders te koop mogen aanbieden zolang deze op Cirkl staat. Dat betekent geen openbare vermelding van adres, gegevens van de woning etc.

Zoekers die jouw woning vinden via Cirkl en je woning eerder al online hebben gezien, kunnen die ook aan ons melden. In zo’n situatie neemt onze Servicedesk contact met je op. Je leest er meer over in onze gebruiksvoorwaarden.

Wat mag wel?
Wat je wel mag doen is via je eigen sociale media kanalen anderen oproepen om ook een Cirkl-account aan te maken 🙂

Kan ik ook een aparte aankoop- en verkoopmakelaar kiezen?

Alle smaken zijn mogelijk bij Cirkl. Soms wil je van de ene naar de andere regio verhuizen. In zo’n geval is het verstandig om een Aankoopmakelaar te kiezen in de regio waar je gaat wonen en de verkoopmakelaar te kiezen in de regio waar je nu woont.

In je Cirkl-account bij: profiel > mijn makelaar >  zie je de makelaar(s) waarmee je verbonden bent.

De aankoop via een makelaar: je aankoopmakelaar krijgt inzage in je woonwens en de kan hij/zij de woningen zien die jij als favoriet bewaard hebt. Ook kun je met je makelaar berichten verzenden die gaan over de aankoop. Bijvoorbeeld de vraag of je makelaar een bod wil doen.

De verkoop via een makelaar: je verkoopmakelaar maakt je woningpresentatie en hij/zij de enige is die je woning kan publiceren op Cirkl. Indien een zoeker interesse heeft in je woning, komen die reacties eerst bij je makelaar binnen.

Wat is het verschil tussen Cirkl en woningruil?

Cirkl is anders dan woningruil. Bij woningruil wisselen twee mensen van woning. Bij Cirkl hoeft dat niet zo te zijn. Cirkl is gewoon een marktplaats waar verschillende aanbieders en zoekers met elkaar in contact worden gebracht. Je kunt dus een huis kopen van de een, en een woning verkopen aan een ander.

Vragen & antwoorden voor makelaars

Wat biedt Cirkl de makelaar?

Cirkl biedt makelaars een platform om woningzoekers te activeren en ze tot aankoop- en verkoopklanten te maken.

Cirkl is een platform dat woningzoekers de mogelijkheid biedt om in een markt met weinig aanbod, inzage te krijgen in méér woningaanbod dat niet via de reguliere huizensites te vinden is. Het gaat hierbij om woningaanbod van andere woningzoekers.

Dit doet Cirkl vanuit de collectiviteitsgedachte, namelijk: in ruil voor inzage in het woningaanbod van andere ‘collega-zoekers’, presenteert een woningzoeker ook zijn eigen woning.

Door jouw woningzoekers uit te nodigen voor deelname aan Cirkl en daarbij jezelf als aan- en verkoopmakelaar te presenteren, heb je de perfecte mogelijkheid om deze klanten te activeren.

Hoe werkt Cirkl?

Woningzoekers kunnen uitsluitend deelnemen aan Cirkl als ze gekoppeld zijn aan een makelaar. Nadat de makelaar een woningzoeker heeft uitgenodigd, kan de woningzoeker zijn account aanmaken (dat gekoppeld is aan de makelaar). Cirkl is een niet-openbaar platform en biedt dus een exclusieve toegang.

Voordat Cirkl op basis van deze woonwens gaat matchen met passende woningen, moet de makelaar van de woningzoeker gevraagd de woning uitsluitend op Cirkl presenteren zodat deze kan worden gematcht met de zoekprofielen van andere zoekers.

Wat kost Cirkl en een Cirkl-PRO account?

Cirkl werkt op basis van No-cure/No-pay. Oftewel, heb je geen resultaat, dan betaal je ook niets. Een account bij Cirkl en alles wat daarbij hoort, is geheel gratis.

Als makelaar betaal je alleen bij succes*. Pas zodra een aankoopklant (woningzoeker) samen met de makelaar via Cirkl een woning vindt en aankoopt, brengt Cirkl de succes-fee in rekening bij de makelaar. Dit gebeurt pas nadat de ontbindende voorwaarden van het koopcontract verlopen zijn.

Voor de publicatie en verkoop van zijn woning via Cirkl betaal je als makelaar niets!

*Bekijk de kosten en voorwaarden >

Hoe kan ik met mijn kantoor omzet genereren via Cirkl?

Veel makelaars zijn vaak alleen gericht op de verkopers. De ingeschreven woningzoekers bij een kantoor worden in de meeste gevallen uitsluitend gebruikt ten behoeve van de verkoopklanten. En dat is jammer.

Met Cirkl wordt de makelaar in staat gesteld om de groep ingeschreven woningzoekers van het kantoor te activeren. Door ze te attenderen op en uit te nodigen voor Cirkl, krijgt de makelaar de mogelijkheid om deze klanten met zowel een aankoop- als verkoopbemiddeling van dienst te zijn.

Cirkl is als het ware een activatie-tool voor woningzoekers. Door zoekers namens je kantoor uit te nodigen verbinden zij zich met het kantoor en heb je de mogelijkheid om ze een volledige dienstverlening aan te bieden.

Hoe kan ik met mijn kantoor deelnemen aan Cirkl?

Iedere makelaar/makelaarskantoor aangesloten bij NVM, VBO of Vastgoedpro kan eenvoudig een zgn. PRO-account voor Cirkl aanvragen. Dit is geheel gratis. Nadat de aanvraag is verzonden, wordt deze door Cirkl beoordeeld (controle op vereniging).

Nadat de aanvraag akkoord is, maakt Cirkl het account aan, voert alvast de basisinformatie in het systeem en stuurt de inloggegevens naar de aanvrager (makelaar). De aanvrager kan daarna direct inloggen en desgewenst meerdere collega’s toevoegen/uitnodigen. Daarmee geeft hij zijn collega’s ook tot hetzelfde kantooraccount.

Door met meerdere collega’s in het Cirkl-account van het kantoor te werken, kan eenvoudig het werk verdeeld worden. Iedere makelaar in het kantoor kan daarbij aan een eigen groep woningzoekers ‘gekoppeld’ worden.

Meld hier je kantoor aan voor het PRO-acount >

Hoe nodig ik mijn woningzoekersbestand uit voor Cirkl?

Cirkl heeft een kant-en-klaar systeem ontwikkeld om woningzoekers te transformeren naar totaal-klanten.

Zodra je Cirkl PRO-account actief is, kan gestart worden met het invoeren van de woningzoekers die staan ingeschreven bij dit kantoor. Dat kan op drie manieren:

  1. Eén-voor-één/handmatig
  2. Uploaden van een Excel-bestand
  3. Automatisch via koppeling met de Cirkl-widget op eigen website

Nadat woningzoekers zijn ingevoerd/ge-upload in Cirkl, kunnen de uitnodigen verzonden worden. Het systeem biedt de optie om het totale bestand van woningzoekers in verschillende batches en gekoppeld aan verschillende medewerkers te verzenden. Zo wordt het werk verdeeld over de tijd en onder de collega’s.

Daarna worden met één druk op de knop de uitnodigingen naar de woningzoekers verzonden.

Bekijk hier hoe dit er uit ziet >

Hoe weet ik of een woningzoekers interesse heeft in de uitnodiging?

Woningzoekers krijgen één uitnodiging en maximaal drie herinneringen over een periode van 14 dagen. Deze berichten worden automatisch verzonden.

Kiest de klant ervoor om in te gaan op de uitnodiging (door op de link in de email te klikken), dan wordt dit direct zichtbaar in je Cirkl PRO-account bij het onderdeel ‘openstaande leads’. Ook krijgt de makelaar die de uitnodiging verzonden heeft, een melding via email.

Kiest de klant ervoor om niet in te gaan op de uitnodiging en wil hij geen emails ontvangen, dan verdwijnt deze klant in het overzicht in het Cirkl-account van het betreffende makelaarskantoor. In dat geval kan de consument ervoor kiezen om met een andere makelaar in zee te gaan.

Moet ik mijn woningzoekers vooraf om toestemming vragen om ze uit te nodigen voor Cirkl?

Woningzoekers die zich in de tijd hebben aangemeld bij een makelaarskantoor voor het ontvangen van nieuw woningaanbod, hebben in veel gevallen daarvoor ook expliciet hun toestemming gegeven op basis van de privacy-statement van het betreffende kantoor. Het is raadzaam om dit statement nogmaals te controleren en eventueel aan te passen als besloten wordt om met Cirkl te gaan werken.

Indien er geen expliciete toestemming is gevraagd voor andere zaken dan het toezenden van nieuw woningaanbod, dan toch kan Cirkl gezien worden als onderdeel van deze dienst. Cirkl is immers een middel om tot meer woningaanbod te komen. Dat betekent dat een kantoor op basis van de bestaande toestemming (voor het mogen toezenden van nieuw woningaanbod) ook een grondslag heeft voor het toezenden van de uitnodiging vanuit Cirkl.

Zijn de gegevens van mijn klanten wel veilig bij Cirkl?

Jazeker! Cirkl investeert veel tijd en energie in de beveiliging van de gegevens. We maken daarbij gebruik van speciale software. Bovendien is het platform gebouwd in Mendix, een zeer veilige en stabiele oplossing.

De bestanden met woningzoekers die je in je Cirkl PRO-account upload, zijn uitsluitend te zien voor de medewerkers van het kantoor zelf.

Daarnaast is Cirkl volledig AVG-proof en voeren we vanaf voorjaar 2021 ook het Privacy Verified keurmerk.

Bekijk ook ons privacy-statement voor makelaars >

Waarom is Cirkl een niet-openbare website?

Cirkl is geen huizensite zoals Funda, Huislijn of Jaap.nl. Cirkl is een matchingplatform waarbij we uniek woningaanbod (dat nergens anders te vinden is), matchen met de woonwensen van deelnemers.

Cirkl wil exclusief woningaanbod bieden en alleen toegang geven tot dat aanbod aan woningzoekers die zelf ook wat aan te bieden hebben. Het is als het ware een coöperatieve gedachte waarbij mensen met een soortgelijk ‘probleem’ elkaar kunnen helpen.

Als we een reguliere huizensite zouden zijn, zou de gedachte achter Cirkl niet werken. Daarom controleren we voortdurend op de gepresenteerde woningen op Cirkl niet elders op het internet te vinden zijn. Zodra we een woning ook buiten Cirkl tegenkomen, nemen we direct contact op met de persoon die de betreffende woning op Cirkl aanbiedt.

Dit geldt uiteraard ook voor de makelaars die woningen aanbieden namens hun klanten.

Mag ik de woningen van mijn Cirkl-klanten wel op mijn eigen website plaatsen?

Het uitgangspunt van Cirkl is dat het aanbod uniek is en nergens anders te vinden is. Dus ook niet op de website van je makelaarskantoor of op social media. Het probleem daarbij is namelijk dat je daarmee de werking van Cirkl verstoord.

Je mag er wel voor kiezen om een woning kosteloos van Cirkl af te halen en vervolgens het verkoopproces voort te zetten op de reguliere wijze. Maar dat betekent wel dat de eigenaar van die woning, geen toegang meer krijgt tot het unieke aanbod op Cirkl.

Mag ik de woning nog wel in de (verplichte) uitwisseling van mijn branchevereniging plaatsen?

Cirkl wil op geen enkele wijze de regels, zoals van toepassing zijn voor de verschillende branche- en beroepsverenigingen, overtreden. Indien aanmelding verplicht is, mag je als makelaar de woningen die je op Cirkl plaatst, ook in de uitwisseling plaatsen.

Wel bepalen we in onze algemene voorwaarden voor de makelaars dat je de woningen moet aanmelden als ‘vertrouwelijk’. Dat betekent dat je daarmee volledig voldoet aan de regels, maar dat collega’s niet direct kunnen reageren op deze woning.

Ik wil graag aan de markt laten zien wat ik in verkoop heb. Welke oplossing heeft Cirkl hiervoor?

Het klopt dat voor veel makelaarskantoren het woningaanbod in de etalage van groot belang is. Veel aanbod straalt immers een belangrijke marktpositie uit.

Het actuele woningaanbod van je Cirkl-klanten kan echter niet op je website of in je etalage staan. Maar wat Cirkl wèl biedt, is de mogelijkheid om het aanbod dat via Cirkl ‘Recent aangekocht’ en ‘Recent verkocht’ is, op je site te plaatsen. Daarmee toon je het resultaat van je inspanningen en je successen.

Log in op je Cirkl-account en ga naar de ‘Toolbox’ om de widget te downloaden.

Kan ik ook meekijken met mijn kopers in het woningaanbod?

Je kunt als makelaar zelf niet zoeken of inzage krijgen in het aanbod. Maar ook de klant kan niet zoeken zoals bij de reguliere huizensites. Hij/zij krijgt een email zodra er in de database matches zijn met zijn zoekopdracht. In het begin zal dit nog niet iedere dag zijn maar we hopen dat dit natuurlijk snel anders wordt. Zodra er één of meerder matches zijn, kan de klant inloggen op zijn persoonlijke Cirkl account en kan hij/zij de woningen bekijken.

Als aankoopmakelaar zie je de woningen die de klant bewaard of die met je gedeeld worden. Je ziet het overzicht van deze woningen in het aankoopdossier van deze klant. Ook als een klant op ‘eigen initiatief’ bij een woning aangeeft dat hij een bezichtiging wil, krijg jij dat te zien. Zo houdt je goed de vinger aan de pols bij de aankoop.

Krijg ik wel de beste prijs voor mijn woningaanbod via Cirkl?

Cirkl is de marktplaats met méér en meer serieuze woningzoekers. De marktwerking zal dus juist beter zijn binnen Cirkl dan via een uitwisselingssysteem of openbare website. Ook voor een woning op Cirkl mag je veel reacties verwachten en kunnen geïnteresseerden ook direct een bod doen via een biedingssysteem.

En al zou er een ‘drukkende’ werking zijn op de verkoopprijzen op Cirkl, dan heeft dat ook een voordeel voor de zoeker die aankoopt. Immers, iedereen is zowel koper als verkoper binnen Cirkl. Daarmee zouden eventuele effecten netto geen gevolgen hebben voor de financiële situatie van de klant.

Hoe geef ik aan dat een woning verkocht onder voorbehoud is?

Zodra een woning verkocht is (met voorwaarden), kun je in je Cirkl PRO-account bij het verkoopdossier, de woning op verkocht onder voorbehoud zetten. Zodra je dat instelt, vraagt het systeem om de datum waarop het koopcontract wordt getekend en de datum waarop de ontbindende voorwaarden verlopen (je mag die datum tot 3 keer toe verplaatsen in de tijd als dat nodig is).

Let op: Cirkl kijkt niet naar transportdatum. Na verlopen van de ontbindende voorwaarden is de koop immers ook echt rond.

Kan ik mijn Cirkl PRO-account op ieder moment opzeggen?

Een Cirkl PRO-account is gratis. Het is dus ook mogelijk je Cirkl PRO-account  zonder te gebruiken op ‘stand-by’ te laten staan.  Opzeggen is dus eigenlijk niet nodig. Wil je toch je account met al je informatie stopzetten, dan kan dat eenvoudig. Neem hiervoor contact op met onze Service Desk op nummer 085 – 76 024 76.

Vervolgens ontvang je een bevestiging per email. Daarin staat onder andere dat na het stoppen van het account, alle gegevens verwijderd worden en niet meer terug te halen zijn. Let daar dus goed op.

Let op: het terugtrekken van woningen op Cirkl, kan in sommige gevallen betekenen dat je extra kosten in rekening gebracht krijgt. Kijk hier voor meer informatie over de prijzen en voorwaarden.

Hoe kan ik een Cirkl pagina aanmaken op mijn website? (voor Realworks klanten)

Als je een website hebt van Realworks, kun je zelf eenvoudig een pagina aanmaken die Cirkl heet. Bekijk hier de uitlegvideo: https://www.youtube.com/watch?v=1PShtWsPGLU&t=107s

Let op:  Als je kiest voor een grote banner bovenin de pagina, dan wordt deze banner wel meegenomen in de carrousel, deze kan dus niet worden vastgezet op de pagina zelf. Deze afbeelding zal dus ook voorbij komen op de andere pagina’s.

Heeft Cirkl ook een koppeling met Realworks?

Cirkl heeft op dit moment een (half automatische) koppeling met Realworks. Binnenkort zal deze verder uitgebreid worden. De koppeling is nu vooral gericht op het eenvoudig doorzetten van objectinformatie. Neem contact op met Realworks over de mogelijkheden en voorwaarden.

Wil je nog meer weten?

Is je vraag hierboven niet beantwoord of wil je op een andere manier contact met Cirkl? Stuur ons dan een email.